Terugblik Masterclass blockchain

14 december 2018

Blockchain in logistiek. Wat kun je ermee? Tijdens de masterclasses Blockchain Organiseren door Paul Bessems is een reële en toepasbare benadering van de blockchain materie geschetst. 

Met Blockchain beginnen we aan een nieuwe wereld van digitaal organiseren, zonder ICT-grenzen en op basis van wederzijds vertrouwen. Blockchain is een nieuwe technologie om data vast te leggen, zonder dat daar een centrale autoriteit aan te pas komt. Een Blockchain bestaat uit een keten van digitaal vastgelegde gegevens die in blokken worden weergegeven. Deze gegevensblokken zijn door meerdere partijen toegankelijk/veranderbaar en door meerder partijen controleerbaar. Het vertrekpunt van de controleerbaarheid is een gezamenlijke definitie van data en het bepalen van de waardes.

Een theoretische benadering van Blockchain is goed uit te leggen. Het concreet toepassen is lastigere materie; het fundament wordt momenteel gelegd – de bouwstenen moeten nog geplaatst worden. Maar hoe je het ook wendt of keert; het is aan de gang en komt op ons af. Als bedrijf moet je de komende periode gaan denken hoe je blockchain mogelijk in kunt zetten en er voordeel uit kunt halen. Doe dit voordat een ander dit voor je doet en je dus niet meer in de “driver’s seat” zit.

Ga daarom aan de slag en benoem toepassingen binnen je organisatie of logistieke keten. Ga met de juiste partners en professionals stap voor stap aan de slag. Logistics Community Brabant, REWIN West-Brabant, Vijfsterren Logistiek en Midpoint Brabant helpen je graag om gezamenlijk de eerste stappen te zetten.

Meer weten? Neem contact op met Bas Holland


« Terug naar Nieuws

Pitch Logistics wordt ondersteund door:

  • Rewin
  • Vijfsterren Logistiek
  • Breda University
  • Logistics Community Brabant
  • Midpoint Brabant