Pitch op het Topsector congres

30 maart 2018

Het is een goede traditie om tijdens het Topsector congres ook aandacht te besteden innovatieve start-ups in de logistiek. Zo konden de bezoekers op de Experience Boulevard kennis maken met 26 vernieuwde ideeën, waanvan een groot aandeel vanuit het Pitch netwerk.

Tijdens de break-out sessie ‘ontmoet de leukste startups uit de logistiek’ die werd gehost door Mieke Masselink van Connekt Affiliation en Coen de Lange van het Brabantse Pitch Logistics Netwerk, maakte de bezoekers een ‘rondje langs de velden’.
Deelnemers werden roulerend in kleine groepen voorgesteld aan de 4 innovatieve ideeën. De start-ups hielden een korte pitch over hun idee/concept waarna er voldoende tijd was ook echt in gesprek te gaan.
Met startup Circularise gingen de deelnemers in gesprek over hoe het open en veilige communicatie protocol voor circulaire economie van Circularise invloed gaat hebben op de logistiek. 
Bij TellApe liet men zien wat en vooral hoeveel men nog kan verbeteren als je gebuikt maakt van een applicatie voor het registreren van alle soorten emballage artikelen. 
Bij Districs (Pitch netwerk) hoorden de deelnemers welke kosten je kan besparen door de afmetingen van verzenddozen vooraf te bepalen en hierdoor de te vervoeren hoeveelheid lucht voor een groot deel kan reduceren.
Startup Mega Inliner (Pitch netwerk) presenteerde de door hen ontwikkelde plastic binnenzak voor tankcontainers, waardoor reinigingen kunnen worden beperkt en lading wisselingen mogelijk worden.
Starters en bezoekers konden op de Experience Boulevard nog verder napraten en ook andere ontwikkelingen daarbij betrekken.


« Terug naar Nieuws

Pitch Logistics wordt ondersteund door:

  • Rewin
  • Vijfsterren Logistiek
  • Breda University
  • Midpoint Brabant
  • Logistics Community Brabant