Logistics Community Brabant gelanceerd

26 april 2018

Op 26 april 2018 werd het Brabantse logistieke broeinest voor innovatie gelanceerd in het kasteel van Breda. De komende 8 jaar wordt door bedrijfsleven en kennisinstellingen gewerkt aan de innovatie community waarbij grotendeels wordt geleund op het bestaande fijnmazige netwerk in Brabant, waaronder het Pitch-netwerk.

Freshbrains

Het is de bedoeling dat het bedrijfsleven met logistieke vraagstukken terecht kan bij de kennisinstellingen Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University, De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) en het NHTV. Het netwerk van experts en studenten, genaamd Freshbrains, gaat aan de slag met de uitdaging. Er zijn in Brabant zo'n 1000 freshbrains te vinden.

Steun

De provincie, kennisinstellingen en gemeentes investeren gezamenlijk zo'n 8,4 miljoen euro in de Logistics Community Brabant. Het bedrijfsleven zal ook tijd en geld moeten investeren om het geheel een boost te geven. In september wordt er gestart met het eerste onderwerp op de agenda: stadsdistributie. Ge├»nteresseerden kunnen via de NHTV in contact komen met de community.

Pitch Logistics

Het netwerk en de start-ups uit het Pitch netwerk worden als voorbeeld genoemd van de innovatiemogelijkheden in Brabant. De impact die deze bedrijven kunnen hebben gaat niet onopgemerkt voorbij. Via de community zullen er ook nieuwe contacten worden gemaakt die Logistieke bedrijven, kennisinstellingen en start-ups nog dichter bij elkaar brengen.
« Terug naar Nieuws

Pitch Logistics wordt ondersteund door:

  • Rewin
  • Logistics Community Brabant
  • Breda University
  • Vijfsterren Logistiek
  • Midpoint Brabant