Even voorstellen: Districs

02 mei 2018

Lucht vervoeren is kostbaar én slecht voor het milieu. Efficiënter verpakken is een slimme investering en met behulp van Districs wordt het nog betaalbaar ook. Op basis van de afmetingen van uw producten en de orderdata uit je ERP-systeem bepaalt Districs het optimale formaat van je verzenddozen en krijgt iedere order het juiste verpakkingsadvies mee. Zonder ingrijpende aanpassingen van je huidige proces én zonder kostbare investeringen van maatwerkverpakkingen verbeter je jouw vulgraad tot wel 30%.

Achtergrond

Districs is een spin-off van Sioux-LIME, dat is gespecialiseerd in numerieke algoritmes voor large-scale simulatie en optimalisatie problemen. In 2015 is Districs opgericht om distributiecentra te ondersteunen met software, gebaseerd op deze algoritmes. De resultaten zijn erg indrukwekkend te noemen. Zo claimt Districs niet alleen tot 30% minder volume, maar ten gevolge hiervan ook tot 50% minder vulmateriaal, tot 20% minder transport en tot 20% minder kartonverbruik. Kiezen voor Districs is daarmee niet alleen een financiële slimme stap, maar ook een duurzame keuze.

Samenwerking

Om een totaaloplossing voor duurzame verpakking te kunnen bieden werkt Distics ook samen met partners op het gebied van verpakkingsmaterialen en concepten. Zo zijn onder andere Akarton, Antalis, DS-80, Packaginc en Paxpring verbonden met Distics. 

Meer weten over Districs? Neem contact met ze op!« Terug naar Nieuws

Pitch Logistics wordt ondersteund door:

  • Midpoint Brabant
  • Breda University
  • Vijfsterren Logistiek
  • Rewin
  • Logistics Community Brabant