Data-science voor Logistieke Innovatie: DALI

21 december 2018

Efficient & flexibel. Het zijn de toverwoorden voor toekomstbestendige logistieke ketens. Horizontaal, verticaal, binnen- en buiten organisaties: iedereen moet eraan geloven. Data omzetten in toegevoegde waarde is daarbij key. Maar hoe gaan we dat daadwerkelijk doen? Het DALI programma gaat op onderzoek in de praktijk.

In het DALI programma komen verschillende type disciplines en professionals in een praktische setting bij elkaar. Met het doel om een concrete case uit te voeren door het verzamelen van data, verwerken, analyseren en toepassen in de praktijk. De meerwaarde van het proeftuin programma zit hem in het inzetten van Data Science expertise (o.a. specialisten van het Jheronimus Academy of Data Science in Den Bosch), inzetten of bouwen van de juiste tools (van of door bijvoorbeeld startups), leren van elkaar, ontsluiten van een netwerk (o.a. kennisinstellingen en 70 Supply Chain start-ups) en het spreiden van kosten en risico‚Äôs van het Supply Chain data pionieren.

Inmiddels zijn er zo'n 22 deelnemende bedrijven die elk een case hebben ingebracht. Logistieke dienstverleners, softwarebedrijven, start-ups en verladers werken in de proeftuin aan geavanceerde transportplanning/ transportoptimalisatie en aan geavanceerde warehouse-, productie- (VAL-VAS) en voorraadoptimalisatie.

De proeftuin levert naar verwachting het volgende resultaat op:

- 22 bedrijven maken flinke stappen in dataficering - digitalisering;  

- Er wordt brede kennis rondom dataficering en digitalisering opgebouwd die verankerd wordt in het onderwijs en publiekelijk beschikbaar is (via o.a. online DALI toolbox).

De creatie van een duurzame community in het supply chain werkveld rondom dataficering en digitalisering die ook na afloop van dit programma zal worden doorgezet in nieuwe (samenwerkings-) initiatieven.

Planning 

Het 3-jarige proeftuin programma start naar verwachting na de zomer van 2019. Dit is medeafhankelijk van goedkeuring van de subsidieaanvraag bij het Operationeel Programma EFRO 2014-2020 Zuid-Nederland (OP-Zuid) januari / februari 2019.


« Terug naar Nieuws

Pitch Logistics wordt ondersteund door:

  • Breda University
  • Midpoint Brabant
  • Rewin
  • Logistics Community Brabant
  • Vijfsterren Logistiek